U bevindt zich hier: HomeNieuwsDigitalefotografietips.nl

DIGITALEā€¢FOTOGRAFIETIPS

Fotografietips voor beginners en gevorderden
 1. 3 Korte landschapsfotografie tips
  In dit artikel wil ik je een aantal korte tips geven aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden van foto's die ik in de Schote Hooglanden heb geschoten
 2. Concerten met een compact camera of telefoon
  Belangrijk is om je te realiseren dat er bijna geen moeilijkere situatie is voor een compact camera dan een donkere omgeving zoals een concertzaal. Het licht lijkt misschien heel fel en dat is het van dichtbij ook, maar de hoeveelheid licht die je lens en sensor bereikt neemt heel snel af hoe verder weg je bent.
 3. Zes jaar DigitaleFotografieTips.nl
  Het lijkt nog maar zo kort geleden sinds de vorige verjaardag, maar DigitaleFotografieTips.nl is vandaag al weer zes jaar oud geworden. 2013 was een heel goed jaar voor de site, met bijna 1,3 miljoen bezoekjes het afgelopen jaar.
 4. Bespreking Light Blaster lichtvervormer
  De Blaster geeft je de mogelijkheid plaatjes tegen de muur te projecteren met je speedlight flitser. Net als een beamer, maar met de volledige flits controle van je reportageflitser.
 5. 12 Veelgemaakte fouten in landschapsfotografie
  Landschapsfotografie is een populaire vorm van fotografie. Het lijkt zo eenvoudig, naar een mooie plek rijden, groothoeklens op je camera en klikken maar. Maar er komt bij landschapsfotografie heel veel kijken om met de mooie plaatjes naar huis te gaan. Dit kun je leren door veel te doen, geen straf in de mooie natuur, maar misschien kan ik je alvast helpen onderstaande fouten te voorkomen.
 6. Eerste blik op Adobe Photoshop CC
  Deze versie van Photoshop bevat nieuwe functionaliteit voor fotografen voor het verscherpen van afbeeldingen, Camera Raw 8 bewerkingen die je als filter kunt opnemen en een schokreductie filter. Daarnaast is dit de eerste versie van Photoshop die alleen volgens het huurmodel wordt aangeboden.
 7. Vertel een verhaal
  In plaats van me te richten op het simpelweg vastleggen van een schilderij heb ik me geconcentreerd op het vertellen van een verhaal.
 8. Fotograferen met hard zonlicht midden op de dag
  Waar het harde licht vooral een negatief effect heeft is als je te maken hebt met een situatie waarbij een deel van je compositie in de schaduw ligt. Het contrastverschil tussen het door de zon belichtte deel en de schaduw is soms zo groot dat de schaduw volledig zwart wordt weergegeven of de lucht volledig wit.
 9. Toepassingen van een tilt-shift lens
  De toepassingsmogelijkheden zijn uitgebreid, ondanks het specialistische gebruik is de lens voor meerdere toepassingen te gebruiken. Bedenk goed of deze lens voor jouw fotografie meerwaarde zou kunnen bieden en huur hem eventueel vooraf om de mogelijkheden zelf te onderzoeken.
 10. Eerste indrukken Lightroom 5
  Adobe heeft een testversie van Lightroom 5 uitgebracht. Deze nieuwe versie van Lightroom biedt niet de grote wijzigingen die in de vorige versie werden uitgebracht (o.a. nieuwe RAW engine), maar biedt meer verfijningen om prettiger te werken met het programma.
JSN Sky template designed by JoomlaShine.com